АПИ с невероятна новина в ефира: Дневната винетка догодина ще струва буквално …

„Цената на електронната винетка за леките коли ще бъде същата, каквато е и в момента, а именно – 97 лева“. Това заяви за „Здравей, България“ инженер Светослав Глосов, член на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“.

По думите му след въвеждането на електронната система отново ще има дневни винетки, които буквално ще струват стотинки. „Ще струват малко повече от средноаритметичния резултат 97 лева делено на 365 дни, но към момента не мога да кажа каква точно ще е цената“, коментира той.

Електронните стикери за пътуване ще бъдат въведени до две години, когато заработи тол системата. Ще можем да си ги купуваме през таблет и смартфон. Те ще важат 12 месеца от датата им на издаване. Ще има и дневни винетки.

„След като сте си заплатили винетката, номерът на колата ви ще бъде въведен системата. Ако нямате възможност да си закупите стикера сами онлайн, ще можете да го сторите във всеки пункт, в който и в момента се продават винетки, и вашите данни ще бъдат въведени в електронната система“, коментира Глосов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *