Арестуваха двама край ГКПП Златарево с марихуана за 177 408 лв

Двама македонски граждани са задържани край петричкото село Габрене с 45 килограма марихуана, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София. В 22:30 ч. на 01.03.2017 г., в близост до ГКПП „Златарево“, в околността на с. Габрене, на 250 м. източно от 25-та гранична пирамида на държавната граница на Република България, са били задържани македонските граждани – А.С. (на 36 години) и О.С. (на 34 години). В големи чанти мъжете носели зелена тревна маса, която, при извършения тест, реагирала на марихуана. Общото количество на наркотика е 44,352 килограма, на стойност 177 408 лв.

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече двамата чужди граждани в качеството на обвиняеми за контрабанда на наркотични вещества и незаконно преминаване на държавна граница през неопределени за това места. С постановление на прокурор обвиняемите са задържани до 72 часа.

Предстои държавното обвинение да внесе в съда искане за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо македонските граждани.

Разследването на случая продължава.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *