Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Бананов мус

Необходими продукти

3 бр. банани

3/4 ч.ч. захар

1 бр. белтък

плодове за украса

Начин на приготвяне

Бананите се нарязват на ситно и се пасират, добавя се захарта и се пасират отново така, че захарта да се стопи. Добавя се белтъка и се бърка с миксер около 10 минути или докато се удвои обема и стане много гъсто. Разпределя се в чаши и се гарнира с плодове, оставя се да престои в хладилник 2-3 часа.

Муса може да се приготви и от други плодове – малини, къпини, праскови, кайсии, пъпеш и други, като се измерват равни части плодове и захар, например, ако е 1 ч.ч. плод, захарта също е 1 ч.ч.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *