Home-p1-970×90

Баница с праз и сирене

Продукти:

1/2 кг кори за баница

4 яйца

300 г сирене

3 стръка праз лук

2 с.л. олио

1 с.л. чубрица

сол

Празът (3 стръка) се нарязва на тънки колелца и се задушва в олиото (2 с.л.). Подправя се със сол и чубрица (1 с.л.). Разбърква се. След като леко изстине, към него се добавят натрошеното сирене (300 г) и разбитите яйца (едно яйце се запазва за намазване). В намаслена тавичка се редуват ред кори и плънка върху тях. Редува се до изчерпване на продуктите, като се завършва с кори. С останалото яйце баницата се намaзва отгоре и се поставя в предварително загрята силна фурна. Пече се до готовност.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *