Банскалията Ат. Слаев изправен на съд за 10 лв. подкуп на двама жандармеристии

С разпит на двама жандармеристи започна дело за подкуп в Окръжен съд- Благоевград. 30 годишният банскалия  Атанас Слаев е обвинен, че предложил 10 лв. на Владимир Петров и Стефан Христев да не му проверяват лекия автомобил „Ауди“. Двамата жандармеристи от Варна били командировани  за 20  дни в  Банско  в рамките на специализирана полицейска операция . На 12 -и срещу 13-и януари давали патрул в района на село Баня. Малко след полунощ спрели за проверка черно ауди със софийска регистрация и поискали документите на шофьора, който им представил шофьорска книжка и контролен талон . Той обяснил, че собственик на колата е возещия се до него Атанас Слаев, който от своя страна показал личната си карта, но добавил, че други документи не носи. „ Тогава излезе навън и залитайки каза : Дайте да направим нещо , да се почерпим. Казахме му, че не искаме почерпка и му разпоредихме да се прибере в автомобила, навън беше много студено.  С колегата влязохме в камионетката, за да направим справка за аудито. Господинът , който видимо беше в нетрезво състояние,  почука на прозореца и пак предложи да почерпи, после заобиколи  и отиде и на прозореца на колегата. Отново му повторихме, че не искаме почерпка,  но той започна да си рови в джобовете , извади банкнота от 10 лв. и я постави върху таблото на колата.

Тогава му сложихме белезници и се обадихме на дежурния полицай в РПУ- Банско.  Той започна да си удря главата в камионетката , опитвайки да се самонарани“, обясни жандармеристът Владимир Петров.

Същият разказ възпроизведе и колегата му Стефан Христев, който добави, че „лицето щеше да си разбие главата, удряйки се в нашата кола“. Свидетелят заяви, че колата на КАТ дошла след около час , като проверката за алкохол на шофьора, който през цялото време стоял вътре в аудито, била отрицателна. Нищо нередно не е открито и в автомобила, но бил съставен фиш за лиспващия регистрационен талон.  Банкнотата от 10 лв. , която жандармеристите не докоснали, а затиснали с джобно фенерче, е предадена на разследващият полицай от Банско, който провел разпитите.  На въпрос на защитата дали са разбрали за какво е искал да почерпи Атанас Слаев , двамата жандермеристи заявиха, че целта е била да преустановят проверката. Делото продължи с разпит на още двама свидетели, предстои изслушване на експертизата. Атанас Слаев има фирма, чиято дейност е монтаж и поправка на асансьори.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *