Банско – цветен и зелен на прага на фестивалното лято

На прага на фестивалното лято, Банско ще посрещне хилядите си гости с цветни кътове и зелени градинки. Хиляди цветни видове, засадени през месец май из централната градска част, входовете на града, зоните край река Глазне и цветните кътове из града, вече радват с пъстрите си цветове жителите и гостите на община Банско. Цветна шевица, на една от централните лехи в Градския парк, ще радва посетителите му до късна есен.

Общо 25 000 едногодишни цветя са засадени на територията на град Банско, от които 8 000 са собствено производство на общината. 1 800 са каскадните цветя, разпределени на фасадното и вертикално зацветяване, които привличат погледите на минувачите из централните улички, водещи към центъра на курорта.

„Близо 300 броя декоративни храсти бяха вложени в оформянето на нови кътове и композиции. На местата, където бе необходимо, старите декоративни видове бяха подменени с нови. Екипът от специалисти към община Банско извършва ежедневен мониторинг и се грижи за поддържането на зелена градска среда. Паралелно с това приключихме с ремонта на настилките в централната градска част и довършваме ремонта на паважа в Старинния квартал. Усилията ни са да посрещнем летния активен сезон и туристите с красива и поддържана градска среда. Предстоят ни редица летни културни прояви – Културни вечери „Традиции и изкуство”, Летни театрални празници „На публиката – с любов”, „Лятна филмомания под звездите”, българо-македонското хип-хоп турне „One Love Tour”, Международен джаз фест, Банско Опера фест, Дни на балканската музика „Банско балкан фест”, за които градът ни има готовност отново да демонстрира своята красива природа, вкусна храна и гостоприемство” заяви кметът Георги Икономов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *