Безценен трик! Монета във фризера може да ви спаси от опасна болест

Случвало ли ви се е да се приберете от работа или след дълго пътуване и да забележите, че вашите дигитални часовници показват грешното време?

Разбира се, не е имало прекъсване на тока!“ Може би си мислите. Дори и ако е, просто няма как да знаете колко време не е имало ток, нали? Може би това е било в продължение на няколко дни, което води до размразяване на храната и нейното разваляне.Когато се възстанови електрозахранването, храните замръзват отново и вие няма как да знаете, че те са се размразили.
Както знаем, той може да бъде много опасно, защото някои храни са изложени на риск от разпространение на салмонела и други бактерии!

Днес ще ви покажем начин, с който можете да разберете дали и колко дълго фризера е бил без електричество!
Вие ще имате възможност да разберете дали храната може да се консумира, или е твърде дълго е била на топло и е опасно да я хапвате.

За целта ще са ви необходими:
чаша
монета
вода

Налейте вода в чашата и поставете във фризера за замразяване. Когато водата в чашата е станала на лед, сложете една монета на върха на леда в чашата и след това я върнете във фризера.

Когато например, след празниците се приберете в къщи, преди да ядете храна от фризера, погледнете къде е монетата!
Ако монетата е все още там, на върха на леда в чашата или не е имало прекъсване на електрозахранването или прекъсването на тока е за кратък период от време, така че водата се е разтопила само частично.

Ако обаче, монетата сега е на дъното на чашата, това означава, че не е имало електроенергия за дълго време, така че водата е напълно разтопена и монетата е потънала до дъното. В такъв случай изобщо не е добре да консумирате храни от фризера.

Брилянтен трик, лесен за използване. Особено полезен когато отидете на дълго пътуване!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *