Бесна кобила „падна” в краката на туристи от Кюстендил и приятелите им от Сърбия и Македония

Сръбският връх Бесна кобила бе поредното предизвикателство на групата кюстендилци, които не пропускат уикенд, за да се насладят на природните забележителности. Този път в списъка бе върхът, намиращ се в югоизточната част на Сърбия. Променливото време не отказа опитните планинари и те, снабдени с най-необходимото, с раница на гръб вървяха с часове до върха с надморска височина от 1923 метра.

„Връх Бесна кобила е познат още като Мусул. Видяхме мястото, откъдето извира река Драговищица. Някога по билото е минавала и българо-сръбската граница”, разказаха туристите, в чиито своеобразни водачи се превърнаха приятелите им от сръбското туристическо дружество.

Към групата се присъединили и приятели от Македония. „Познаваме се от години и можем да разчитаме на тях. Просто приятелството вече е изпитано. От билото на Бесна кобила видяхме пленителни гледки към планините Доганица, Дукат, Варденик, Лисинска, Гложка, Грамада, Милевска, Кървав камък, Руй, Сува планина, Осогово, Рила, Пирин, Витоша, Стара планина, Якупица и Шар планина с връх Люботен”, разказа секретарят на ТД „Осогово” Силвия Михова.

След като си направиха снимки за спомен, планинарите извиха хора и се договориха с приятелите си за бъдещи излети в планината.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *