Бившият гард на Чомбе Маргарит Левонов се развежда, останал без дом и без доходи, иска социални помощи

Бившият гард на петричкия бизнесмен Иван Кочев-Чомбе Маргарит Левонов се развежда по препоръка на адвоката си, за да може да получава социални помощи. Той е изпаднал в пълна безизходица, откакто не е на работа при Чомбе. Левонов от 3 г. е разделен със съпругата си, но няма официален развод. Тя обаче работи и така се води, че семейството има доходи, въпреки че Левонов е изпаднал в ситуация, че няма с какво да се издържа. В момента той живее в общинско жилище, в един от трите високи блока на входния булевард на четвърти етаж. Специално отправя благодарности на екскмета по „ТСУ и ОР” Христо Георгиев, с чиято помощ е настанен временно в общинския апартамент. Преди дни Левонов си счупил крака, докато товарил чушки на тир в съседно на Петрич македонско село. На последния чувал се подхлъзнал, залитнал и паднал на земята. Транспортиран е до петричката болница и там е приет за лечение. Сега се придвижва много трудно, накуцвайки, но е в състояние да върви и да придвижва съдебните си дела по настоящия развод със съпругата си, която е от петричкия квартал „Поляните“.

Левонов е останал без жилище, защото, по думите му, брат му го ипотекирал в банка като гаранция за изтеглен от него заем. Банката обаче си търси парите и чрез ЧСИ то е обявено за публична продан. Така останал без покрив над главата си, без доходи и без семейство. Към настоящия момент единственият спасителен вариант за излизане от безизходицата е разводът с жена му. След неговото разтрогване от съда той ще има право да получава някакви средства от „Социални грижи”. Засега като семеен няма това право, тъй като доходите на семейството надвишават определения от закона минимум.

Левонов нашумя като гард на Чомбе в началото на демокрацията и заедно с него лежа шест месеца в затвора. Той бе хванат с бойни патрони в автомобил в района на Симитли. Тогава при акция ченгетата установиха бойния арсенал. По думите му обаче патроните били на покойния Тошо Борсуко, а колата се водела собственост на соцвеличие. Левонов обаче поел вината и така се озовал в затвора с благодетеля си Чобме. Той пък след като избягал зад граница в Македония, се предал доброволно на нашите власти, за което бил вкаран в затвора. Двамата лежали в една килия, а някогашният гард се грижил за него, като му готвел домашна храна. След излизането си от кауша обаче е бил забравен от бизнесмена и в момента той не се интересува от него.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *