Бившият зам. кмет на Банско Л. Захов издъхна внезапно ден след екскурзия в Гърция

Два месеца преди да отпразнува 50-г. юбилей внезапно почина един от бившите зам. кметове на община Банско – Лазар Захов. Днес по обяд внезапно му прилошало и той потърсил лекарска помощ в болницата в Разлог, но за съжаление лекарите се оказали безсилни и не могли да му помогнат и да спасят живота му.

Внезапната кончина на Лазар Захов потресе семейството, близките, приятелите му и целия град. Преди това той е бил в добро здравословно състояние и черната вест за смъртта му бе неочаквана за всички. Ден преди да почине той се е прибрал от екскурзия в Гърция, където е бил заедно със съпругата си и танцов състав „Бански фукли“, споделиха негови приятели.

Лазар Захов беше два мандата зам. кмет по строителството от 2003 до 2011 година, по времето, когато кмет бе Александър Краваров. Той оглавяваше ресора в най-трудните години на изграждане на ски зоната и бурния растеж на малкото тогава градче. От 2011 до 2015 г. беше общински съветник от ОДС – Банско. През 2015 г. бе издигнат като кандидат за кмет от Реформаторския блок, но не успя да спечели, а Реформаторите останаха и без свой представител в местния парламент.

„Той ще остане в сърцата ни най-вече със своята човечност и доброта, със своя професионализъм и всеотдайност към всичко, което вършеше“, казаха за него бившите му колеги от администрацията.

Утре в 13 часа близки и приятели ще изпратят Лазар Захов в последния му земен път.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *