Бисквитена торта с маскарпоне

Необходими продукти:

350-400 грама пясъчни бисквити
75 грама масло
200 грама некисела заквасена сметана
120 грама кисело мляко
2/3 чаена чаша захар
30 грама ванилова захар
400 грама маскарпоне
100 милилитра високомаслена течна сметана

Начин на приготвяне:
Подмажете разглобяема форма с масло и поръсете с мъничко пудра захар.
Смелете бисквитите, прибавете към тях размекнатото масло и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
Разпределете половината от „тестото“ в съда, оформяйки блат.
Заквасената сметана, киселото мляко и захарта разбийте до еднородност, захарта (и ваниловата) трябва да се разтвори. Към тази комбинация прибавете маскарпонето, течната сметана и отново разбийте. Трябва да получите гладък гъст крем, да се образуват „меки върхове“. Не прекалявайте с разбиването. Прекратете процеса, когато сместа задържи форма.
Разпределете половината върху бисквитената основа. След това поръсете половината от останалите бисквити, отново крем и завършете с бисквити.
Притиснете леко десерта към дъното, за да се отстрани въздуха от крема.
Увийте съда в найлоново фолио и приберете в хладилника за една нощ.
Тортата се разрязва с много остър и сух нож, който почиствайте преди отрязването на всяко следващо парче, тъй като кремът е лепкав.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *