Благоевградските лекари брат и сестра Чаракчиеви с покана да работят в Дупница

Лекарският съвет в общинската болница в Дупница излезе вчера с декларация, в която остро реагира срещу изказването на общинския съветник от ОДБ Костадин Костадинов, който нарече работещите в болницата „търтеи“. Завеждащ отделенията, които представляват Лекарския съвет, са категорични, че Костадин Костадинов, който е финансов директор на частната болница, няма право да се изказва по какъвто и да е повод, свързан с общинската болница, тъй като той е в конфликт на интереси. Вчера се разбра и че управителят на общинската болница доц. д-р Димитър Недин е отправил покана на благоевградските гастроентеролози Петър и Марияна Чаракчиеви, които са брат и сестра, да дойдат да работят в Дупница.

Както вестник „Струма“ писа, д-р Петър Чаракчиев се яви на конкурса за началник  на гастроентерологично отделение в МБАЛ  – Благоевград, но за победител бе обявен конкурентът му д-р Р. Цацов. Доц. Недин се надява да подпише договор със Здравната каса за клинични пътеки за лечение на пациенти с гастроентерологични проблеми, които да се обслужват от благоевградските лекари.

Поканата към брат и сестра Чаракчиеви за работа в дупнишката болница е отправена още преди повече от месец лично от шефа на болницата доц. Недин, но двамата медици му заявили, че ще изчакат да мине конкурсът в болницата в Благоевград и тогава ще му дадат отговор.

На вчерашното заседание на Лекарския съвет в болницата стана ясно, че шефът няма да прекрати сключените граждански договори с гинеколозите д-р Владислав Миков и д-р Борко Исаков.

Както „Струма писа, под натиска на общински съветници от Икономическа комисия към ОбС – Дупница доц. Недин се съгласи да прекрати договорите на двамата. Вчера Лекарският съвет обаче застана зад колегите си с мотива, че двамата специалисти ще взимат 20% от клиничните пътеки само когато ги викат по спешност, което няма да натежи на бюджета на болницата. Договорите на двамата лекари са подписани преди повече от месец, но до момента те не са получили нито стотинка, тъй като не е имало спешни случаи, при които да се налага тяхната помощ.

В момента ръководството на болницата има сключени само 26 граждански договора. Зам. шефът на болницата д-р Йордан Никулчин, който е общински съветник от ГЕРБ, съобщи на срещата вчера, че депутатът Ивайло Константинов е издействал от НЗОК месечният лимит на общинската болница от 230 000 да стане 250 000 лева, което ще даде възможност да се изплати малка част от задълженията на болницата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *