Благоевградски треньор се върна от САЩ и изненада с подаръци гимнастиците на „Пирин“

Благоевградският треньор Радослав Шопски се върна за 3 седмици от САЩ, където работи близо 20 години, и изненада с подаръци гимнастиците на „Пирин Благоевград 2011“. Бившият състезател на местния клуб поощри малчуганите с тениски, клинове, блузки и екипировка за любимия им спорт след участието в турнира за купа „България“ във Варна. Р. Шопски придружи отбора на проявата в зала „Черно море“ и наблюдава съревнованието заедно със семейството си.
В морската ни столица благоевградчани се включиха със 17 подрастващи. Момичетата младша възраст с треньор Катерина Маркова се класираха шести в отборната надпревара. Йоана Стоименова заслужи първо място на греда и пето на земя, а Красимира Шопска, която е племенничка на Р. Шопски и дъщеря на юношата на футболния „Пирин“ Методи Шопски, финишира осма на греда и земя.
Момчетата мл. възр., водени от наставника Димитър Димитров, са седми отборно. Наско Миков е първи на земя, седми на халки и в многобоя, а Любомир Бакалов – седми на успоредка и земя и осми на халки. Сред юношите мл. възр. Алихан Ташинов е шести на земя и осми на кон с гривни.
Клубният председател на пиринци Александър Марков бе съдия в квалификациите на земна гимнастика и на финалите на прескок и земя, а благоевградчанката Симона Якетова реферираше на греда и земя.
В проявата участваха над 200 състезатели от цялата страна. Междувременно талантът на „Пирин Благоевград 2011“ Мартин Мишев получи повиквателна за националния отбор, който ще участва на детската олимпиада в Гьор /Унгария/ от 21 до 30 юли.
ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *