Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Бутер хапчици с месо

Необходими продукти:

1 ч.л. семенца копър + още малко за поръсване

1 ч.л. семена от кафяв синап

1/2 ч.л. кимион на зърна

1 глава лук, ситно нарязана

80 гр. бекон, накълцан

450 гр. свинска кайма

2 чаши (140 гр) пресни хлебни трохи

1/3 чаша едро нарязан магданоз

ситно настъргана кора на 1 портокал

2 яйца, леко разбити

375 гр. замразено бутер тесто – размразено

сусам и маково семе за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и покрийте тавичка с хартия за печене. Запечете на сух тиган подправките за 1-2 минути, докато пуснат аромата си. Прехвърлете ги в хаванче и ги счукайте фино. Върнете тигана на котлона (на умерен огън). Сложете вътре бекона и лука и ги задушете заедно за 5 минути, докато лукът омекне, като бъркате. Прибавете подправките, разбъркайте и оставете да изстине.

Прехвърлете сместа от лук и бекон в голяма купа и смесете с каймата, хлебните трохи, магданоза, портокаловата кора и едното разбито яйце. Подправете и объркайте сместа добре, след това оставете в хладилник до използването й.

Разточете тестото върху набрашнен плот до дебелина 5 мм на четириъгълник с размери около 40х28 см. След това разполовете на два дълги четириъгълника. Оформете каймата на два фитила около 40 см. дълги и 4 см. широки. Сложете по един фитил върху всяко парче тесто, след това ги завийте добре в тестото. Обърнете получените рула с шева надолу, намажете ги с другото разбито яйце и поръсете със семената от копър, сусама и маковото семе. Нарежете всяко руло на хапки и ги запечете за 20-тина минути, докато станат златисти и тестото се изпече.

Коментар с Facebook

Home-p2-728×90
Home-p2-728×90

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *