Българин получи 14 години от британски съд за трафик на хероин

Британски съд осъди българския гражданин Васил Стоянов на 14 години затвор за трафик на хероин на стойност 11 милиона лири, съобщи британският уебсайт kentonline.co.uk, цитиран от БТА.

Висококачествената дрога е била открита на източните докове на пристанище Дувър при проверка на пристигнал с ферибот от Франция български камион. По документи камионът е бил натоварен с дървени въглища.

Според съда в Мейдстоун, графство Кент, каргото съдържало 2000 кутии на палети с получател компания в град Сохам, графство Кеймбриджшър, управлявана от Васил Стоянов. В част от кутиите били открити 114 кг хероин с чистота 47 на сто с цена на едно 3 милиона лири и 11 милиона лири на дребно, пише Нова ТВ.

Съдията по делото каза, че опитът за вкарване на дрогата в Обединеното кралство е „интелигентна постановка“, която е целяла да придаде почтеност на фиктивната компания на българина. Магистратът „похвали“ обвиняемия, че е „забележителен оперативен играч“, мотивиран от постигането на „значителен финансов успех“, съобщи уебсайтът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *