Важно за всички шофьори! „Гражданска отговорност“ ще е по-скъпа за тези, които…

Драстичен скок в цените на застраховките за автомобили. От нова година „Гражданската отговорност” и „Автокаското” ще поскъпват с всяко нарушение, което извършваме на пътя.

Крайната цел е да се намали черната статистика. В момента България е на първо място по смърт на пътя в Европейския съюз. От началото на годината досега у нас са станали 5530 тежки катастрофи, с над 500 жертви и почти 7 000 ранени, съобщава Нова тв.

А до тежките инциденти най-често се стига заради бясно шофиране, неправилни маневри, отнемане на предимство и каране в насрещното.

Заради тежки нарушения от началото на годината досега са дерегистрирани над 11 000 автомобила на шофьори без книжка или след употреба на алкохол и наркотици. А издадените глоби минават 735 000. Толкова са издадените фишове, актове и електронни фишове.

В момента са застраховани около 3 млн. автомобила, което е 97 % от автопарка у нас.

И все пак близо 40 % от българите никога не са сключвали застраховка. А тези за автомобилите ни заемат основна част от полиците, които сключваме, показват данните на брокерите.

Заради липса на „Гражданска отговорност” до края на септември от системата на КАТ са дерегистрирани 856 000 автомобила. От тях 72 000 собственици са платили полицата след принудителното спиране от движение на колите им.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *