Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Важно, шофьори! От днес започва акция на МВР, ще има тежки глоби!

„Пътна полиция“ започва засилени проверки за използването на обезопасителни колани, съобщиха от МВР. Операцията, организирана от TISPOL, започва днес и ще продължи до 19 март.

Европейската мрежа на службите на Пътна полиция организира планирани операции на контрол на пътното движение. На територията на всички държави-членки на TISPOL ще бъдат извършени засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства, както и на каски – от водачите и пътниците на мотоциклети.

В рамките на проверките пътните полицаи ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите. Основната цел на предстоящите проверки е въздействие върху поведението на водачите и пътниците в МПС и на мотоциклети.

Пътните полицаи ще припомнят колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент, пише Блиц.

Използването на обезопасителни колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия. По време на проверките, освен за използването на обезопасителни средства от водачите на МПС и пътниците, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *