Home-p1-728×90

Великденски бисквити

Продукти:

За тестото:

400 г брашно
160 г пудра захар
2 пакетчета ванилия
200 г размекнато масло (маргарин)
1 яйце
1 жълтък

За глазурата:

100 г пудра захар
малко белтък
няколко капки лимонов сок
оцветител за храна

Начин на приготвяне:

На тестото:

Брашното и пудрата захар се пресяват над съд, към тях се прибавят ванилията и маслото (маргаринът) и сместа се размачква с две ръце.

Добавят се яйцето и жълтъкът и с ръце, натопени в студена вода, внимателно се замесва тесто.

Тестото се оставя на хладно за половин час.

След това върху маса, посипана с брашно, се разточва на пласт, дебел около 3 мм.

С формички за сладки се нарязват бисквитките и се поставят върху покрита с хартия тава.

Пекат се около 10 мин. при предварително загрята до 180° С фурна.

След изпичането се оставят да изстинат.

На глазурата:

Пудрата захар се пресява и се смесва с белтъка и лимоновия сок до гъста маса. Добавя се оцветителят.

С готовата глазура бисквитките се украсяват според въображението.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *