Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Вижте плодовете, които правят чудеса за кожата ни през лятото

Плодовете и зеленчуците снабдяват организма ни с много полезни вещества. Пролетно-летният сезон предлага изобилие от плодове, които са изключително полезни за кожата на лицето. Вижте кои са те:
Боровинки
Боровинките са истински дар за красота и здраве. Наричат ги суперхрана. Те са източник на антиоксиданти, богати са на фибри и витамини А и С. Ако ги добавите ги към вашата диета те ще направят страхотни неща за кожата ви.

 Ябълки
“Изяждай ябълка сутрин – за здраве и вечер – за красота”, казват французите.
Ябълките са богати на минерали, както и на ценните за нашия организъм витамини от групата B, C .  Ябълките са богат източник на пектин и целулоза, ябълчна и лимонена киселина, захари.Диня
Динята е сред най-вкусните летни плодове. Освен, че разхлажда в жегите и се отразява добре на организма, динята има и друго полезно действие – почиства кожата и я прави да изглежда по-млада и красива.

 Банан
Бананите са един от най-добрите източници на калий – минерал, който е жизненоважен за поддържане на баланса на овлажняване на кожата. Изключително сухата кожа е класически симптом на недостиг на калий, затова опитайте да включите банана в ежедневния прием на плодове.Ананас
Ананасът се е използвал за лечение в продължение на векове, тъй като е единственият плод, за които е известно, че съдържат ензим, наречен бромелаин – той се бори с възпаленията на кожата и подуванията.

Киви
Това официално е плодът, съдържащ най-много витамин С – основната съставка на кожата за жизненост и блясък.

Нар
Подобно на боровинките, нарът също е определен за суперхрана. Освен това той съдържа мощни съединения срещу стареене, които спомагат за стимулиране на регенерацията на кожните клетки.

Череши
Черешите съдържат по-висока концентрация на антиоксиданти от всеки друг плод, като помагат за борбата със свободните радикали и по този начин забавят процеса на стареене.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *