В. Димова от петричкото село Старчево: Съпругът ми помогна на съседите да си построят къща, сега вместо благодарност живеем в стрес заради заплахите им, страхуваме се и се заключваме и през деня

„От година и половина сме подложени на постоянен тормоз от съседите ни семейство Ашминови“, оплака се в редакцията Величка Димова от петричкото село Старчево. Ето какво разказа тя: „Със съпруга ми Лазар, който е инвалид, с отрязан крак, вече заключваме вратата и нощем, и денем. Страх ни е. Миналия месец заляха с варов разтвор градинката ни до къщата. Имахме лехи с магданоз и три-четири реда домати. За няколко дни магданозът изсъхна. Подадохме сигнал до кмета на селото и до кварталния полицай. Вместо нещо да се направи, получихме заплаха и станахме обект на нападки и обиди от синовете на съседите Георги и Александър Ашминови.
Депозирали сме жалби в полицията и прокуратурата в Петрич. Подписахме двустранни протоколи и декларации и дотам. Проблемът не беше решен.
Съседите имат оранжерия на няма и метър от оградата между парцелите, която е телена. Засадиха над 10 лозови пръчки от край до край по границата на двата имота и от нашата страна всичко обрасна с клони.
Последната ни надежда е кметът на община Петрич Димитър Бръчков. Той да реши проблема, след като според полицията и прокуратурата спорът бил частен и трябвало да заведем граждански иск за обиди и заплаха. Ние сме редовни данъкоплатци. Искаме от община Петрич да направят проверка дали оранжерията на съседите е законна и дали е спазено отстоянието от нашия имот. Ако всичко е законно, тогава ще търсим правата си по съдебен път.  Но ако се установи, че е изградена незаконно, общината трябва да се намеси, както и за лозницата по оградата.
Съпругът ми е инвалид. Той е помагал за построяване на къщата на семейство Ашминови. Сега вместо благодарност получава заплахи. Ние сме трудолюбиви хора. Работим от сутрин до вечер. Не искаме даром от никого, а да се спазват законите, както ние ги спазваме.
ВЕЛИЧКА ДИМОВА,
с. Старчево, община Петрич

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *