В четвъртък дъжд и гръмотевични бури

През следващото денонощие от запад на изток ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна и на много места, първоначално в Западна България, а утре и в останалата част от страната ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, главно в Дунавската равнина ще се усили и с него ще нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София около 20°, посочват от НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

И над планините облачността ще е значителна. Ще има краткотрайни превалявания, на места придружени с гръмотевици. В отделни райони, главно в Рило-Родопската област валежите ще са интензивни и значителни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, но след обяд ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е умерен. Максималните температури ще са 22-27°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *