Гребец строи фабрика за преработка на плодове и зеленчуци в Дагоново, наема 200 работници

Предприятие за преработка на плодове и зеленчуци, което ще осигури работа за близо 200 души в един от районите с най-голяма безработица в страната – Белица, строят в село Дагоново. Инвестицията възлиза на 2 800 000 евро, а строителството трябва да приключи най-късно до октомври месец тази година. Обектът е с разгъната застроена площ от 2280.35 кв.м, а инвеститор е софийската фирма „Био Органик България“ ЕООД, представлявана от Станислав Стоичков, който е треньор и активен спортист – гребец на кану-каяк, и е сред основателите на атрактивните състезания с драконови лодки в България. Стоичков е и член на управителния орган на Спортен клуб по кану-каяк, бокс и силов трибой, в който се тренират над 50 деца от страната.

Дейността на предприятието ще бъде насочена към първична преработка на плодове и зеленчуци, замразяване и изсушаване на плодове и зеленчуци. Очакваното дневно производство на замразени продукти е 5 тона. В дейностите на предприятието е и сушене на плодове и гъби.

Инвеститорите са избрали село Дагоново, община Белица, за своята инвестиция заради благоприятните условия, позитивното отношение и трудолюбието на местното население. Другата причина е, че то отстои на еднакво разстояние от пловдивското село Плодовитово и Сандански, които са райони с динамично развиващо се земеделие.

Новото предприятие ще работи и ще изкупува продукцията и на местни производители на плодове и зеленчуци, при положение че са с добро качество и отговарят на изискванията му. Така освен сигурен пазар те ще имат възможността да пласират стоката си навреме и няма да имат загуби от нетрайните продукти или ще ги ограничат до минимум.

Първоначално при старта на завода ще бъдат наети 30 души на постоянен трудов договор, а по време на кампания броят им ще се увеличава до 200 и над 200 души.

Това е първата сериозна инвестиция в община Белица от много години насам и ще даде възможност за работа и препитание на десетки семейства от района. Строежът на фабриката е започнал преди дни.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *