Гришо с труден успех на старта в Ротердам

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с труден успех участието си на турнира в Ротердам. Първата ни ракета направи пълен обрат срещу 34-я в света Миша Зверев, побеждавайки го с 6:7(4), 6:2, 6:4 за 1 час и 56 минути игра.

Така във втория кръг българинът ще се изправи срещу узбекистанеца Денис Истомин.

Двубоят започна равностойно, като и двамата тенисисти печелеха без особени затруднения сервис геймовете си. При 3:2 в полза на Зверев, българинът получи три възможности за пробив, но германецът ги неутрализира. Логично се стигна до тайбрек, в него обаче Димитров направи доста непредизвикани грешки и Миша поведе с 1:0 сета.

Григор започна втората част по-уверено. При 2:2 хасковлията стигна до пробив, след което спечели подаването си и поведе с 4:2. Димитров продължи да повишава нивото на играта си и за втори път спечели сервиса на 29-годишния си съперник, което се оказа достатъчно за успех в сета с 6:2.

В третата част отново Гришо първи стигна до пробив и поведе с 3:2, но веднага след това допусна изравняване. Зверев обаче продължи да показва колебания при изпълнение на сервис, Димитров се възползва и дръпна с 4:3, след което спечели и сета с 6:4.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *