Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Гювече с картофи и спанак

Необходими продукти:
500 г картофи300 г спанак

1 глава кромид лук

2 кубчета пилешки бульон

1-2 домата от консерва
3 яйца
смлян черен пипер
червен пипер
олио

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета.
Варят се за кратко във вода, докато омекнат.
Спанакът се почиства, измива и се нарязва на ситно.
Лукът също се нарязва на ситно и се запържва в 3 с. л. олио до омекване.
Прибавя се спанакът и като се запържи се сипва 1-1 и 1/5 ч. ч. от водата, в която са варени картофите.
Добавят се и отцедените картофи и се натрошават 2-те кубчета бульон в сместа.
Доматите се пасират и се изсипват при картофите.
Накрая ястието се поръсва с черен пипер на вкус.
Сместа се разпределя в 3 гювечета.
Фурната се загрява на 200 С.
Гювечета се похлупват и се пекат до пълното омекване на картофите около 25-30 минути.
Щом картофите напълно омекнат във всяко гювече се чуква в средата по едно яйце.
Гювечето с картофи и спанак се доопичат.
Готовите гювечета се поръсват с червен пипер.
Поднасят се по желание с кисело мляко.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *