Джамбазки за Македония: Има опасност за България

„Да, има опасност за България, защото когато гори къщата на съседа, гори и външната ти стена”, каза в предаването „Здравей, България” евродепутатът Ангел Джамбазки. По думите му ако нещо се случи в Македония, страната ни трябва да защити гражданите си там. „Това обаче няма да стане със статус във Facebook. Има Европейски съюз и НАТО”, добави той.

Според него има два вида причини за случващото се в Македония – вътрешни и външни. „Вътрешните са много прости – Никола Груевски управлява 10 години без редовни избори и той се опитва да защити властта си на всяка цена”, заяви Джамбазки и допълни, че това е една криминална власт, замесена в чудовищни кражби. „Той нагнетява и етническо напрежение. Президентът Иванов е марионетка и кукла на конци и той изпълнява неговата воля. Груевски не беше в Македония, за да може да се разграничи от случилото се”, допълни още евродепутатът, цитиран от Петел.

Джамбазки посочи и два международни фактора, които се преплитат. „От една страна това е интереса на Сърбия, зад която седи Русия. От друга страна е и турския фактор”, каза той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *