Долно Осеново отпразнува най-голеия си празник с уникална веселба

На Рамазан, като на Рамазан. Изключителни хора, приветливи усмивки, десетки щастливи деца. Село Долно Осеново отпразнува най-големия си празник с уникална веселба, препълнен площад, забавление без край до сутринта  и разнообразна програма. Единственото мюсюлманско село в симитлийска община отпразнува Рамазан Байрам, така както много малко места могат да го направят.Стотици гости и местни се събраха на площада в Долно Осеново. Гости от Якоруда, Церово и много други населени места в областта, дойдоха да усетят магията на Байрам в Долно Осеново. Общинското ръководство се бе погрижило за добрата празнична програма.

Програмата подготвена от малките жители на селото взриви публиката с талант и артистичност. Танци на най-популярните денс хитове и фолклорни изпълнения имаше на площада пред многобройната публика. Млади моми, невести, баби се хванаха на дългото хоро на площада. Човекът – глас Тони Стораро, беше специалният гост-изпълнител на празника, като зарадва всички празнуващи с едночасови концерти. Танците и веселбата на площада продължиха до късно вечерта.

Гвоздеят на програмата бе празничната заря, която освети небето над селото.

Празникът с местните споделиха общинският кмет Апостол Апостолов, председателят на Общинския съвет Владимир Христов, кметове на съседни села и още много гости.

Апостолов  поздрави всички празнуващи,  пожела им да са живи и здрави, да запазят вярата в доброто, да си дадат и вземат прошка и да предадат добрината си на децата, децата на Долно Осеново, децата на община Симитли.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *