Home-p1-728×90

Домашен козунак с ракия

Необходими Съставки

брашно – 1 кг

прясно мляко – 200 г

захар – 350 г

масло – 0.300мл. олио + масло

мая – 1 пакет суха

ванилия – 3 пакетчета

яйца – 5 бр.

ракия – 1 чаена лъжица

лимони – кората на 1 лимон

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата, захарта, ванилията, олиото и млякото с миксер. Пресявате брашното в тава и добавяте сместа и втасалата мая (маята се втасва с 1 лъжица захар, 1 лъжица брашно и около 100 г топла вода).

Замесвате тестото и месите около 10 мин. Оставяте да втаса на топло около 1 час докато си удвои обема. След това го размесвате и добавяте ракията и лимона, разделяте го на 3 равни части които правите на дълги около 1 метър змии, които сплитате на плитка.

Слагате в кръгла тава, намазвате с разбит в 2 супени лъжици олио жълтък и поръсвате обилно със захар. Оставяте да втаса отново, докато утрои обема си и печете на слаба фурна (140 градуса) около 20 мин.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *