Home-p1-970×90

Домашни понички

Необходими продукти:

брашно – 550 г

масло – 50 г

бакпулвер – 1 пакетче

яйца – 3 бр.

кафява захар – 150 г

кисело мляко – 250

сол – 2 щ.

пудра захар – за поръсване

сладко – 1 бурканче

Начин на приготвяне:
Маслото се разтапя и се разбива заедно с яйцата и захарта. Към тази смес се добавят пресятото брашно, бакпулверът и солта. Накрая се включва киселото мляко и се забърква тесто.
То се прави на топка и се поставя в дълбок съд. Съдът се покрива с капак и се прибира в хладилника за 40 минути. От това тесто с намазнени ръце се оформя фитил.
Той се нарязва на филии и от тях се оформят сплескани топчета. Всички тестени продукти се изпържват в силно сгорещено масло и се изваждат с решетъчна лъжица.Поставят се върху кухненска хартия, докато се охладят. После с помощта на шприц се пълнят със сладко. Поръсват се с пудра захар, за да се прикрие образувалата се дупчица и се сервират

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *