Home-p1-728×90

Домашно приготвен бургер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500-600 г кайма смес

1/2 глава лук

3 скилидки чесън

черен пипер, лимонов пипер

сос Уорчестър

сусамени хлебчета

маринован лук

кашкавал

зелена салата

2 бр. домати

кетчуп

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Лукът се настъргва на ситно, чесънът се смила. Каймата се смесва с лука, чесъна, черен пипер, сол и сос Уорчестъ. Оставя се в хладилник за няколко часа.
От готовата кайма се оформят големи, плоски кюфтета и се пекат на загрята плоча, скара или тиган. Важно е да са студени, за да не се разпадат или цепят, тъй като трябва да са доста тънки. За да не се свива бургера, се прави лека вдлъбнатинка с палец в средата.
В същия добре загрят тиган запичаме разрязаните на две питки от вътрешната страна и докато са още топли редим предварително приготвените продукти – половинка питка, зелена салата, кюфте, кашкавал, маринован лук, домат, кетчуп и пак хлебче.
Сервира се топъл с пържени картофки.* Може да се добавят и други продукти: други зеленчуци, кисели краставички, туршия от цвекло, артишок, каперси, бекон, майонеза, горчица, сосове и маслини.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *