Дупничанката Т. Златкова: Заради отказа ми да платя 20 лв. за екскурзия до Сандански класната А. Колева остави без свидетелство за първи клас сина ми Лео

„Класната Ани Колева остави сина ми Лео Златков, ученик в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Дупница, без свидетелство за завършен 1-ви клас, защото не пожелах да платя 20 лв. за екскурзия до Сандански, възмутена съм“, с тези думи се обърна към „Струма“ майката на първокласника Таня Златкова.
Ето какво разказа още за случилото се тя: “Всички родители бяхме съгласни вместо тържество за края на учебната година да отидем на екскурзия децата и родителите. Класната им Ани Колева каза, че там ще връчи свидетелствата за завършен 1-ви клас. Аз предложих да ги връчат в училище, пък после да отидем на екскурзията, но тя не беше съгласна, защото, цитирам: “Няма шанс да са готови в деня на завършването 31.05.” (интересно как на всички останали първи класове в България им бяха готови). Отначало се съгласих да отидем заедно с всички, но когато чух цената 20 лв. на човек, сметнах, че с колата ще ми излезе по-евтино, защото исках да водя още 2 деца. Още повече че имах и ангажименти същата вечер и не можех да си позволя да закъснея, а с автобуса това щеше да стане. Учителката на сина ми се обади и каза, че ако не пътуваме с тях, ще даде удостоверението му отделно. 3-4 дни преди екскурзията говорихме с Ани Колева и я уверих, че ще отидем сами с моя син. В деня на екскурзията рано сутринта й звъннах, за да я попитам къде първо ще спрат, за да знаем и ние да спрем там, за да са заедно децата. Тя ми заяви: “Не е удобно да идвате и не е желателно“. Попитах защо, а тя ми отговори: “То така не може, аз на него не съм му взела удостоверението, излязла съм вече от училището”. Помолих я да я взема с колата и да отидем до училището и да вземем свидетелството, а тя ми каза: “Не ми вдигайте кръвното, не ме занимавайте, ходете си друг ден на Сандански, сега не е удобно”, и отказа. Възмутена съм, че заради това, че избрахме друг начин за придвижване до Сандански, Ани Колева игнорира моето дете, все едно не е част от класа й. След тази обида местя детето си в друго училище. Синът ми Лео е разстроен от случилото се. Не иска да ходи повече на училище при тази госпожа”, заяви Таня Златкова.
Репортер на “Струма” се свърза с директора на училището Райко Ангелов, който заяви, че за да коментира случилото се, ще трябва да иска разрешение от Министерството на образованието, и затвори телефона.
Учителката на първи клас Ани Колева заяви пред репортер на “Струма” по повод оплакването на Таня Златкова: “Преди да тръгнем за Сандански в неделя, разбрах, че Лео и майка му ще пътуват с автомобил. Аз не бях взела свидетелството му, тъй като разбрах в последния момент, а в неделя училището е заключено”, заяви за „Струма“ класната ръководителка Ани Колева.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *