Ексклузивно! Първи думи на Борисов след победата му

Искам да благодаря на всички, които ни подкрепиха, но да благодаря и на тези, които подкрепиха и опонентите ни. Срещу нас имаше сериозен съперник. Това бе първият коментар от партията на Бойко Борисов, след като стана ясно, че именно ГЕРБ печели парламентарните избори за 44-тия парламент на България.

„Чест и уважение на всички избиратели, но и на тези, които дадоха гласа си за БСП“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Преди месеци постъпихме морално – подадохме оставка и се преброихме на ново. Това показа, че ГЕРБ трябва да е водеща сила. Ще положим много усилия, но този път с малки компромиси, за да може в преговорите с потенциалните партньори, когато видими кои са, да имаме стабилно правителство. Надявам се бързо да направим правителство“, каза той.

„Единственото, което ще кажа тази вечер, е че благодаря на българите, че подкрепиха нашата политика“, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов не се ангажира да каже с кого ще прави коалиция, тъй като не се знае все още кои партии влизат и съответно колко депутати ще има ГЕРБ в 44-то Народно събрание. „Огромна благодарност към демокрацията и българите, че препотвърдиха доверието си към нас. За пореден път десницата в България, ЕНП, категорично победи социалистите към този момент. Когато имаме окончателните резултати отново ще говорим, защото може всичко да се промени“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ няколко пъти заяви, че преди да се направят консултации и преди да са говорили с останалите лидери, не може от екрана да поставя условия.

„Аз не мога да отговарям за БСП, аз съм коректен и когато 1 месец имам достоен противник, не мога да не ги поздравя. Ако те се чувстват победители, то честито. Нашата партия е демократична, на нас демокрацията само ни е дала, нищо не ни е взела. Резултатите от изборите показват, че ГЕРБ е длъжен да направи правителство, всичко останало ни връща във времето на Орешарски. След като сами предизвикахме тези избори и се препотвърдиха нашите очаквания, ние сме длъжни да направим правителство“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че от 1 януари имаме редкия шанс да водим председателството на ЕС и трябва да имаме стабилно правителство. „Представете си другите да бяха на наше място, какво шампанско и какви бонбони щеше да има“, допълни още той. Борисов няколко пъти подчерта, че в момента не е коректно да се говори за каквито и да е коалиции.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *