Екскметът на Петрич А. Чопаков, проф. М. Теохаров и 40 техни съученици честваха половин век от дипломирането

Близо 40 възпитаници на Селскостопанския техникум в Гоце Делчев се събраха от цяла България на 50-годишния юбилей от завършването. Випуск ‘67 на училището, дало стотици кадри на селското стопанство, демонстрира за пореден път дисциплина, след като нито един не закъсня за важното събитие и освен снимки на внуци и правнуци, всички носеха със себе си и безоблачно настроение.
Сред абитуриентите с посребрени от мъдрост коси бяха бившият кмет на Петрич Андон Чопаков, проф. Методи Теохаров, художникът Любен Самарджийски, няколко бивши технолози в „Благоевград-БТ“, учители, агрономи. След като се набъбриха до насита за миналите времена, купонджиите окупираха дансинга на заведението и показаха нагледно, че човек е толкова млад, колкото се чувства.
След изморителната вечер и само няколко часа сън, по-бодри отвсякога и забравили всякакви болежки в коленете, всички се качиха пеш до комплекс „Белите скали“ край Гайтаниново, където с гласуване бе взето важното решение вместо на 5, вече да се събират на 2 г., защото хубавите мигове не трябва да се отлагат.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *