Експерти: Не купувайте телефон над 360 лева! /Ето защо/

Смартфонът, освен средство за общуване, е и показател за статус и приходи.

Много потребители с удоволствие сменят телефоните си редовно, купувайки най-скъпите модели.

Според експерти обаче не си струва да купувате смартфон на цена над 200 долара (360 лева). Искате ли няколко причини?

Битка за милисекунди

Най-скъпите телефони не се отличават кой знае колко от по-евтините модели. Като цяло става дума за производителност.

Вземете един евтин телефон и някой невероятен флагман. След това разгледайте списъка от приложения. Навярно няма да видите едни и същи имена. Но пък има всичко – плейъри, навигатори, офис програми и т.н.

Извод: евтините телефони са способни да отварят същите приложения, каквито и флагманите. Просто топовите устройства се справят с няколко милисекунди по-бързо. А струва ли си за това да дадете неколкостотин лева отгоре?

Производителността е изключително важна за геймърите. Това е.

Флагманите остаряват по-бързо

Технологиите в наши дни се развиват толкова бързо, че много хора имат потребността да бъдат на „острието“ на прогреса, а това означава постоянно да влагат пари в нови тенденции.

Проблемът е, че флагманските устройства много бързо остаряват и губят своя супер статус. Най-много да го носят една година. Т.е. до появата на следващия модел на компанията. В най-лошия случай – едва няколко месеца.

При евтините телефони такъв проблем няма. При тях не се замисляте колко е нов и кога ще остарее. Знаете, че ви върши работа.

Плащате за марка

Колкото по-скъп е смартфонът, толкова повече пари давате „за въздух“.

През 2014 г., след излизането на iPhone 6, в мрежата изтекоха данни за производството. Оказа се, че себестойността на един iPhone е 200 долара.

На пазара обаче той се води флагман и се предлага за 800 долара. Струва ли си да плащате 600 долара за марка?

Селфи, Instagram и Viber

Всички критици в един глас заявяват, че представеният неотдавна iPhone 7 Plus значително е вдигнал летвата по отношение на качеството на мобилната фотография.

Неговата двойна камера е страхотна. Проблемът е, че 99% от потребителите ще използват тази камера за правене на селфита или за бърз обмен на снимките във Viber или WhatsApp. А защо не за снимки на храна в Instagram?

Ако задачата е такава, то с нея може да се справи камерата на всеки евтин телефон. Професионалните фотографи предпочитат фотоапарати.

Състезание за инчове

Дисплеите с висока резолюция са по-скоро истинска маркетингова хитрост, отколкото полезна функция. Не се увличайте от тези трикове за продажби.

Неотдавна изследователи направиха сравнение на дисплеи с резолюция 1080p (1920×1080) и QHD (2560х1440). Оказа се, че разликата е в броени сантиметри.

Учените показали 5-инчовите екрани на група хора с нормално зрение. Експериментът доказал, че доброволците престават да различават пикселите на дисплея с резолюция 1920×1080 на разстояние 19.8 см от лицето. При дисплея QHD това разстояние е 15.2 см.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *