Ето защо хотелското легло е толкова перфектно

Мнозина знаят това чувство: да се събудиш след дълъг сън в хотелското легло, да стъпиш на пухкавия хотелски килим и да си помислиш: „Защо е толкова страхотно?“

Въпросът наистина е странен – не би ли трябвало да ни е най-уютно в собственото ни легло, със собствените ни постелки и завивки, чийто шарки сами сме си избрали?

Този необичаен въпрос решават да проучат редакторите от Huffington Post, които след допитване сред екипа на изданието за най-любимите хотелски стаи, установяват, че всички те споделят една важна подробност:

Всички най-добри хотелски легла са бели.

Може би никога не сте се замисляли за това, но ако се опитате да си представите хотелско легло, което не е бяло, ще видите за какво иде реч.

И все пак, хората отделят толкова много време в търсене на пъстри завивки и чаршафи с шантави принтове в спалните си у дома… каква е тайната?

Оказва се, че бялото е символ на лукс – и може би, чувствайки се по-луксозно и комфортно, спим по-добре – в бяло легло!

„Визуално, идеята за бяло легло е важна – казва Ерин Хувър, вицепрезидент по дизайна за Уестин и Шератън. Нещо в бялото легло внушава лукс и добър сън.“

„Чисто бялото легло създава този ефект на ореола – хората си мислят, че стаята е била реновирана, дори когато е сменено само леглото“ – обяснява Хувър. „Има огромно въздействие.“

И макар да не са известни научни изследвания, които доказват, че спим по-добре в хубавите хотели, опитът доказва, че магията на бялото работи.obekti.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Оня

    Не съм съгласен с извода. Чара на хотелското легло е във факта, че не се налага да го оправяш. Много хора също така, свързват хотелското легло със специални случаи.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *