Ето как журналистът Тома Томов поведе листата на БСП в Благоевград

Стефан Данаилов е водач на БСП в листите във Варна и в 24 МИР в София. Той коментира в ефира на Нова телевизия как Елена Йончева и Тома Томов са се включили в редиците на червените.

Трябва малко по-обстойно да разкажа случката. Елена Йончева аз я поканих да участва в Инициативния комитет за генерала, но като тръгна вече кампанията, имах един разговор с нея и ѝ предложих да се кандидатира за депутат, защото имаме нужда от такива лица, а и за нея ще бъде интересно. Тя тогава каза, дай да видим, тя така отлага, каза Данаилов и допълни, че в навечерието на листите, преди още водачите, е има; разговор с Корнелия Нинова. „Казах ѝ, че съм имал разговор с Елена. Тогава се обадих на Елена и ѝ казах „Хайде, идвай”, тогава тя каза утре ще кажа, ама какво ще каже ген. Радев. И на другия ден тя ми каза „Да”, разказа Данаилов.

Що се отнася до включването на Тома Томов, той призна, че това го е изненадало.

„Аз се познавам от 100 години с него. Разговорите там са водени с Нинова. Приятно ме изненада. Като обсъждахме неговото име, никой не се сети да говори за това”, коментира Данаилов връзките на журналиста с ДС и допълни „Ако мен ме питаш, аз не се интересувам от това”, каза още той.
„На никой на челото, с когото общувам, не пише сътрудник на ДС”, посочи той.

„Още изненади ще има, то има второ, трето. Нона Йотова е в 24-ти при мене. Но много смешно, че била певица, тя е актриса. И някои е пуснал лафа“, каза още той.

По думите му с президента не са се виждали скоро.

„Аз не съм го виждал от една вечер, когато го бях поканил и по една чаша вино за победата. Не мога да си представя как ще има напрежение в него от червената централа. Той си е достатъчно умен да си върши своята работа. Въпросът е в тези назначения на средния ешалон, на ниския ешалон”, посочи Данаилов.

Той коментира и спекулациите, че първата дама има огромно влияние върху президента.

„Аз знам, че докато моята жена беше жива си обсъждахме някакви неща, сигурно си говорят. Аз не мога да коментирам първата дама. Виждал съм я един единствен път в кабинета на Кирил Добрев. Не я знаех коя е тя. Пък и той е един кавалер, не ми я представи”, коментира Данаилов.

Той не скри, че е за това БСП да се съюзи с различен тип леви парти, дори и ромски, пише блиц.

„Навремето, ако си спомняте, драга приятелко, написах отворено писмо до Сергей Станишев. Там казах, че всеки може да има достъп до управлението на партията и властта, без да е на парламентарната банка. Тогава отпаднаха една голяма част от листите. Но тогава нямаше такъв шум по линията. Хората достойно се оттеглиха. Вашата телевизия непрекъснато дърдорите такива глупости – че нямам право да се кандидатирам. Досега имам 10 години вече. И казвам – не се тревожете – две години още я ги доживея, я не. Иначе щяха да лаят много“, коментира Стефан Данаилов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *