Железният войник Т. Паланков решава за ОФК „Пирин“ до неделя, М. Радуканов: Българите свършиха Маестро Ив. Цветков умува в странство дали да продължи с футбола

Железният войник Тодор Паланков решава за ОФК „Пирин“ до неделя. 33-годишният ветеран, юноша на „Септември-98“ на Методи Калъмбов, въртя обиколки на стадион „Христо Ботев“ в адската жега преди спаринга с „Витоша“ /Бистрица/, тъй като е изостанал в кондицията. Не е сигурна появата му в игра и в днешната проверка със „Славия“ в Разлог.

„Разбрахме се с ръководството да изчакам още няколко дни за евентуална оферта от чужбина, но в интерес на истината на моята възраст е малко вероятно да се случи. Раздялата с „Черно море“ дойде неочаквано за мен. Гонзо /б.а. наставникът на моряците Георги Иванов/ дори не си направи труда да ми го съобщи лично, а научих от медиите”, коментира халфът от разложкото село Елешница.

Контролата с тигрите на Бат’ Бойко пропусна и Димитър Благов, който има проблем с мазол на крака. Отпратен бе дошлият на проби Симеон Бояджиев.

Все още на „Дъбравска“ 1 чакат решението на ключовата фигура за оцеляването в елита през изминалия сезон Иван Цветков дали да продължи с футбола, което Маестрото ще вземе след завръщането си от странство.

„Българите свършиха, сега трябва да търсим вариант да попълним състава на пожар в последния момент с някой чужденец без големи финансови претенции”, притеснен е наставникът Милен Радуканов.

Подопечните му записаха първата си предсезонна победа с 3:1 срещу новаците в елита пред не повече от стотина зрители. Всичко най-интересно се случи през първото полувреме, след като видинчанинът смени подхода от предния мач със „Струмска слава“ и заложи на стартова 11-орка от основни играчи. Румен Сандев се разписа с глава в 21-та мин. с помощта на рикошет в крака на Николай Христозов. В 34-та мин. Аймен Суда простреля отблизо мрежата на гостите, а в края на полувремето точен бе обичайният заподозрян Даниел Младенов, който веднъж нацели и гредата. Хората на Костадин Ангелов-Лаптопа на моменти изглеждаха прекалено лежерни и незаинтересовани към случващото се на терена. Почетното попадение на Михаил Петров падна от дузпа след час игра, когато на смяна се появиха младоците.

ОФК „ПИРИН“: Макенджиев, Башлиев, Сандев, Попев, Ст. Николов, Траянов, Рения, Костадинов, Ст. Костов, Суда, Д. Младенов /Ганев, Кр. Костов, Ничев, Топузов, Митев, Божинов, И. Иванов, Грозданов, П. Христов/.

„ВИТОША“: Василев, Гьонов, Христозов, Гочев, Върбанов, Цанков, Амзин, Д. Пеев, Седула, Кочилов, Лазаров /М. Петров, В. Бонев, Панталеев, Котев, Стоянов, Отофе, Кръстев/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *