Home-p1-970×90

Задушена кокошка /пиле/

Необходими продукти:

1 бр. кокошка (може и пиле)

4-5 бр. картофи

1 ч.ч. ориз

125 г масло

щипка джоджен

магданоз

3-4 с.л. олио

сол

Начин на приготвяне:

В един тиган се разтопява маслото към него се прибавя измития ориз и джоджена и магданоза. С тази плънка се пълни кокошката (пилето). Слага се в йена и около него се слагат обелените и нарязани на едро картофи. Долива се малко вода и 3-4 с.л. олио, колкото да покрие картофките и да не стане суха кокошката. Пече се на 180-170С градуса, на бавна фурна. Ако има нужда или се изпари всичката вода може да долеете.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *