Заради катастрофа след участие в Благоевград! Шофьорът на Преслава ще лежи 2 години в затвор

Шофьорът на фолкпевицата Преслава – Иван Сарафски, ще лежи в затвора две години заради убийството на пенсионер при катастрофа и последвалото бягство. На топло зад решетките отива и катаджията Костадин Илиев, който направил опит да прикрие следите на Сарафски, натопявайки друг човек, съобщава „България днес“.

Инцидентът стана навръх Никулден през 2014 г. в Пловдив, когато Сарафски и Преслава се връщат от участие в Благоевград. След като я оставя в дома ѝ, шофьорът на певицата минава през местна дискотека, за да се повесели с жена си и приятели.

Той не се притеснил да се качи в колата след веселбата и подкарва с висока скорост. На кръстовището пред Централна гара не намалява и помита пресичащия на пешеходна пътека 84-годишен дядо Петко Петков. Вместо да слезе от лимузината след удара, Сарафски изчезва с мръсна газ. След като се прибира, се притеснява, че някой може да е видял номера на колата.

Шофьорът на Преслава се обажда на своя приятел в КАТ Костадин Илиев с молба за помощ. Двамата се познават отдавна заради склонността на ченгето да „оправя“ актове и покрива дребни инциденти срещу заплащане. Униформеният съветва Сарафски да каже, че друг човек е карал колата. В противен случай ще загуби книжката си, а съответно веднага след това и добре платената си работа при фолкзвездата.

След кратко маене и чудене шофьорът на Преслава се обажда на съпруга на сестрата на жена му. Борислав Тошев дължал услуги на баджанака си – Борислав често давал пари и подпомагал по всякакъв начин роднинското семейство.

Двамата скрояват план и обявяват в полицията, че във фаталната сутрин Борислав е шофирал колата. Било му обещано, че няма да влезе в затвора, а ще получи условна присъда и парична глоба. Заверата се разкрива случайно след смъртта на дядото, когато се правят проверки на полицая Илиев. При обиските ченгетата попадат на следи от замитането на катастрофата и историята започнала да се разплита.

Заради съмнения около случая на повторен разпит е извикан баджанакът на Сарафски – Иван Тошев. След като разбира, че ще го съдят за убийство, той прави пълни самопризнания. Веднага след това ченгето помагач и джигитът са арестувани.

След няколко седмици на топло на двамата са повдигнати обвинения. По време на мерките шофьорът на фолкдивата обяви, че въобще не е бягал от мястото на катастрофата. Дори помогнал на лекарите да качат загиналия дядо в линейката. Прокурори категорично го опровергаха, позовавайки се на показания на свидетели, включително и разкаялия се баджанак Борислав.

loading...


Костадин Илиев пък ще лежи шест месеца повече.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *