Извънредно! Изгониха Корнелия Нинова от парламентарната зала

Депутатите отхвърлиха предложението на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание заради изказването му, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик и купуване на гласове.

Предложението беше отхвърлено с 93 гласа „за“, 101 гласа „против“ и 2 „въздържал се“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше изгонена от пленарната зала. Председателят на парламента Димитър Главчев я отстрани от пленарното заседание с мотива, че е обидила депутатите и премиера, след като прочете декларация след отхвърлянето на предложението, съобщава btv.

„Разбирате ли какво правите с гласуването и поведението си по предложението ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди публично, че има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници, и вие оправдавате това”, подчерта Нинова.

„Не позволявате ли по този начин да бъдат издадени присъди предварително, подобна на тази, която Цветанов изказа срещу лекарите”, попита лидерът на БСП. По думите ѝ това е тотално нарушаване на принципите на правовата държава. „Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да руши институциите?“, попита още Нинова.

След като тя беше отстранена, депутатите от БСП започнаха да скандират „оставка“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *