Изпечен престъпник разплака много хора, сега реве от ареста: Задушавам се, пуснете ме

Обвинен за разпространение на наркотици се оплака от болки в гърдите и задух. 24-годишният Божидар Славчев, който в досието си има и обир на златарско ателие, получил пристъпите в ареста, където се намира повече от месец след полицейската операция в Гоце Делчев, при която бе задържан с около 200 грама марихуана. Той се почувствал много зле на 21 юли, когато се наложило да бъде откаран в Спешен център.

Защитата му поиска изменение на мярката му в по- лека, което бе разгледано вчера от окръжния съдия Илияна Стоилова. Божидар Славчев обясни, че лекарят на ареста му изписал валериан и невробекс, от които се чувствал като замаян, но болежките не изчезнали. Нямал подобрение и от червените хапчета, които му дал лекарят на полицията, който инцидентно го прегледал. Направена му била и снимка във ВМА, но така и не знаел с каква диагноза е, тъй като лекарите нищо не му обяснили. Защитата му настоя да му бъде назначена съдебномедицинска експертиза.

Наблюдаващият прокурор Георги Мадолев предложи да бъде изискана справка за проведеното лечение от д-р Георгиев, който обслужва следствения арест. Съдията отхвърли и двете искания, тъй като счете първото за ненужно, а второто за неизпълнимо на този етап, тъй като докторът на ареста е в летен отпуск. Тогава защитата приложи следващия си ход и поиска разпит на съпругата на обвиняемия.

Младата жена през сълзи обясни, че тя също е закъсала със здравето. Наскоро получила остра бъбречна криза и лекарите й предложили разбиване на камъните. Тя обаче била принудена да откаже хоспитализацията, тъй като нямало кой да се грижи за детенцето им, което е на година и половина.

Прокурорът бе категоричен, че ако бъде пуснат на свобода, обвиняемият може да повлияе на разследването. Освен това има доказателства, че разпространява наркотици, двама полицаи го видели, че поставил в дупка дрогата.

Съдия Стоилова отказа да промени мярката му и го остави в ареста. Решението подлежи на обжалване пред САС.

Божидар Славчев изтърпява условна присъда за грабеж на златарско ателие, която е в изпитателен срок, който не е изтекъл. Преди 4 години той бе обвинен заедно с Иван Панайотов за нападението в ателието на златарката Сузана Балак на ул. „Звънчарска” в град Гоце Делчев. Търговката бе нападната на 7 март 2013 г. вечерта, когато си тръгвала. Двамата маскирани я напръскали със спрей и задигнали дамската й чанта, в която имало 2 кг злато, 900 евро и 3000 лв.

62-годишната златарка веднага бе сигнализирала в полицейското управлание. При издирването криминалистите откриха в местността Варницата запален лек автомобил „Фолксваген Голф” без регистрационни табели. Два дни по-късно бяха разкрити и извършителите. Откраднатото злато бе намерено закопано в няколко имота край Гоце Делчев, а парите – при обиски в домовете на Панайотов и Славчев.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *