HP-p1-728×90 Refan

Източник от силовите структури: Открита е ръка на камикадзето в метрото с намотани жици по нея

По предварителни данни, взривното устройство в метрото на Санкт Петербург, е било прикрепено върху тялото на атентатор-самоубиец, заяви пред ТАСС източник от правоохранителните органи. Камикадзето действително е от Средна Азия и е имал връзки със сирийските терористи.

Според „Фонтанка“, Интерфакс и други руски медии терористът е 23-годишният Максим Аришев от Казахстан, съобщава Блиц. „Ако се съди по характера на нараняванията, е действал атентатор. Бомбата е била прикрепена към тялото му. Тя е била в раница или мъжът я е държал в ръцете си, но на нивото на корема. Това се доказва от факта, че всички ранени наблизо са с рани в областта на корема“, каза източникът.

На мястото на взрива открити множество фрагменти от останки, не само на предполагаемия терорист. „Наистина е родом от Средна Азия и е имал връзки с сирийските терористи“, смята източник. Според първоначалните сведения, мъжът е стоял до вратата, близо до средата на вагона. „В центъра на вагона е намерена негова ръка с намотани по нея жици, които са изпратени за изследване“, каза източникът. Той допълни, че взривното устройство от метрото в Санкт Петербург е било подобно на това от метростанция „“Площадь восстания“ Според източника бомбата е била пълна със сачми и други метални елементи.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *