Имате ли бял полумесец на нокътя? Ако не – внимавайте!

Погледни ноктите си: виждате ли яркия полумесец в основата? Това е т.нар. лунула. Като правило, по-голямата част от хората са родени с това, но с възрастта лунулите могат да изчезнат напълно при някои, а при други – да избледнеят…

Оказва се, че състоянието на лунулата може да показва състоянието на някои органи!

Официалната медицина допуска диагностицирането на болести по вида на ноктите, по-специално на лунулата. Сега сами може да тествате здравето си!

Ако лунулата присъства на ноктите на пръстите на ръцете – тя е знак за добро здраве. Но ако лунулите са избледнели, зле очертани или несъществуващи, това е знак, че трябва да се вслушате в тялото си.

Лунулата на палеца е най-забележима и отразява състоянието на мозъка и белите дробове. При заклети пушачи може да избледнее или значително да намалее, но изчезването на лунулата на този пръст може да сочи, че един човек не е напълно адекватен или дори шизофреник, пише znanie.eu.

Изчезналата лунула на показалеца показва неизправност в дебелото черво, черния дроб и панкреаса, както и хронични заболявания на горните дихателни пътища.

Средният пръст е отговорен за сърдечно-съдовата система. Липсата на лунула там може да бъде в отговор на проява на съдова дистония, скокове в кръвното налягане и сърдечна аритмия. Необходимо е да обърнете внимание на кръвоносните съдове!

Слабо забележимата лунула на безименния пръст загатва за проблеми на лимфната система, ендокринната система и нарушена обмяна на веществата, пише pik.bg.

Лунулата на кутрето може да изчезне почти напълно, тъй като тя отразява състоянието на тънките черва, които първи се задръстват от шлаките.

Също така обърнете внимание на цвета на съществуващата лунула. Жълтото показва очевидни проблеми с черния дроб, синкавото – слабо сърце, а белите петна показват, че тялото няма цинк. Жълтият цвят може да разкрива също и нарушение на мозъчната функция.

Не подценявайте сигналите на тялото! Споделете наученото и с приятели – нека и те да си направят диагностика!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *