ИНВЕСТИЦИОННО НАМЕРЕНИЕ! Концесионерът на сметището в Г. Делчев прави сушилня за дървесен чипс на 1 дка край Копривлен

Концесионерът на сметището край Гоце Делчев, бизнесменът Ламбрьо Донков, инвестира в дървопреработвателния бизнес. Той е изразил пред община Хаджидимово инвестиционното си намерение да добави към площадката си за дървесни отпадъци сушилня за дървесни чипс и трици в община Хаджидимово. Тя ще бъде разположена върху имот с площ от 1000 квадратни метра край Копривлен, който е отреден за база за производство на еко- и биогорива.

Към момента на мястото се осъществяват дейности по предварително третиране – раздробяване на дървесен материал. Сушилнята ще преработва 2-3 тона дървесна маса на час. Очаква се на годишна база машината да изсушава до 20 тона отпадъци от дървесина.

„Не се предвижда строителство, ще се експлоатира моментното състояние на обекта“, твърди Донков. Той допълва, че за съоръжението ще се използва вода за питейни и битови нужди, а електричеството ще се доставя по съществуваща електропреносна мрежа. Дейността ще се извършва чрез фирмата „Екогруптранс-2“.

Както „Струма“ вече писа, преди няколко месеца концесионерът на сметището, което приема отпадъците на общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово, декларира, че има намерение да влезе в бизнеса с горива и да построи бензиностанция в района на село Копривлен. Тя ще бъде разположена върху площ около 7.573 декара и ще има 3 колон-помпи – две комбинирани и една за ТИР-ове. Проектът му предвижда и три подземни гаража. Ще има и паркинг с капацитет 52 места. Бензиностанцията ще е втора в селото, което се намира на около 10 километра от граничния пункт Илинден.

Ламбрьо Донков е един от най-големите бизнесмени в региона. Освен концесионер на сметището, чрез фирмите си той произвежда пелети за отопление на домове и офиси, а също така и сервизни услуги за тежкотоварни автомобили – смяна на масла и филтри и ремонти на ходовата част.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *