HP-p1-728×90 Refan

Инцидентът с 6-г. момченце, хвърлило се от прозорец на детска градина щял да бъде скрит! Директорката премълчала

Директорката на детска градина „Калина” в Дупница Райна Хаджийска е мълчала един ден за случая с 6-г. малчуган, който скочи от прозореца и беше настанен в болница с комоцио. Тя не е подала информация в същия ден в Регионалното управление на образованието /РУО/. Информацията за случая е стигнала до началника на РУО Радостина Новакова от медиите и инспекторите са се семосезирали за случилото се на 22 февруари, съобщават от ведомството. Те са потърсили по телефона Райна Хаджийска и са изпратили получената информация до дирекция „Организация и контрол” в Министерство на образованието. Изискан е и писмен доклад от директорката, който е бил представен на 23 февруари.

Съгласно заповед на министъра на образованието в срок до 1 час от узнаването директорите на институции са длъжни да подадат първоначална информация на началника на съответното Регионално управление на образованието.

Докладът за инцидента от директорката Райна Хаджийска е бил препратен в министерството. Радостина Новакова е изискала информация и от кмета на Дупница Методи Чимев за резултатите от назначената от него проверка по случая. При констатирани нарушения ще бъде изпратено писмо от Радостина Новакова до кмета на общината за предприемане на действия за търсене на дисциплинарна отговорност от директорката на детската градина.

Както „Струма“ писа, 6-г. Кристиан се хвърли от прозорец на детската градина, който е на височина около 1,20 м от земята, и получи комоцио. От падането малчуганът си беше цепнал и устата. След няколкодневен престой в болница той беше изписан. Родителите му се заканиха да съдят директорката Р. Хаджийска за неупражнен контрол.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *