Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

ИСКРИ В ЕФИР РАНО СУТРИН! Вбесиха Ани Цолова!

Двама от пациентите са в критично състояние – единият е с политравма, на когото вчера е извършена животоспасяваща операция, все още е в критично състояние.

Другият е с фрактура на бедро и е постъпил в тежък шок. Все още и неговото състояние критично. Това заяви в „Здравей, България“ Дора Шопова от болницата в Пазарджик, където са настанени шестима от пострадалите при вчерашната катастрофа на магистрала „Тракия“. „Останалите четирима пациенти са в хирургично отделение и са с гръдно-коремни травми, но са в стабилно състояние. Доколкото разбрах от колегите, приемащи тези пациенти, почти никой от мигрантите не е знаел английски и контактът с тях е бил труден. Те единствено са казали имената си. Нямат никакви документи. Записани са така, както са си казали имената“, каза още тя.

„Не знаем какъв е здравният им статус. Колегите ми са работили с предпазни облекла и с по два чифта ръкавици“, завърши Шопова. В студиото на „Здравей, България“ бе Георги Арабаджиев – зам.-главен секретар на МВР. „Знае се от къде са влезли тези хора в страната, но няма да съобщя, защото се извършват все още издирвателни и следствени действия. Български гражданин вече е задържан. Работим както със собственика на буса, така и с ползвателите му. Конкретика по самото разследване не искам да давам. Нека имаме уважение към труда на хората, които са си легнали в 4:30“, каза той. „Ама аз съм ви поканила да ми дадете информация. Не е нормално аз да давам повече информация отколкото вие. В Бусманци ли е задържан този човек“, заяде се Цолова.

„Да, в Бусманци е задържан“, каза през зъби Арабаджиев. „16-годишното момче, което почина, нямам информация да е залавяно и друг път за шофиране на автомобил без документи. Това е част от новата схема обаче – да се използват непълнолетни лица, които биха носили по-малко отговорност, ако бъдат заловени“, заяви Арабаджиев.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *