ИСТИНСКИ КОШМАР ИЗЖИВЯ СЕМЕЙСТВО В ЮГОЗАПАДА! Подпалена посред нощ кола потегли и се заби в блок, огънят плъзна в апартамента на първия етаж, баба и внуче на косъм от смъртта

Подпален автомобил запали апартамент на първия етаж пред блока, пред който бил паркиран, и едва не взе жертви в нощта на четвъртък срещу петък. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 около 01:00 ч. от съседи на потърпевшите на ул. „Стрема“ в центъра на Кюстендил.

„Добре че от пожарната реагираха бързо, дойдоха две коли и спасиха от задушаване баба и внучето й, които по време на палежа спели в стаята на първия етаж на апартамента, пред който подпалили колата”, казаха съседи на потърпевшите от съседния вход и припомниха, че това е вторият палеж на кола пред блока от началото на годината.

Според разследващите лекият автомобил „Форд“ е бил запален, след като на предния капак е поставена туба със запалителна течност.

„Огънят е предизвикал късо съединение и колата потеглила, като се ударила в жилищния блок, до който е паркирана. Огънят обхванал апартамента на първия етаж, като стопил дограмата на прозореца на спалнята, счупил прозорците и се прехвърлил и върху паркирания в съседство автомобил „Опел” /на снимката/”, казаха разследващите.

Съседите разказаха, че запаленият автомобил е на жена, наемателка в блока.

Това не е първият подобен акт срещу нея. В нощта на Нова година вратата на апартамента й изгоря, след като пред нея бяха запалени две автомобилни гуми. Тогава отново бързата намеса на съседите спаси от задушаване живеещите в съседния апартамент.

Разследването по случая е възложено на Районна прокуратура.

ЖАНА ХРИСТОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *