Home-p1-970×90

Кавърма със свинско месо и праз

Продукти:

600 г свинско месо
1 морков
1/2 кг печурки
2 стръка праз лук
1 к.ч. червено вино
2 с.л. доматено пюре
6 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол
6 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

Свинското месо се нарязва на средни по големина кубчета и се запържва в олиото в дълбок тиган, докато побелее от всички страни. След това към него се добавя морковът, нарязан на колелца, а после на четвъртинки, както и празът, нарязан на колелца. Докато месото и зеленчуците се задушават, гъбите се измиват и нарязват на полумесеци. Добавят се в тенджерата при останалите продукти, заедно с подправките – сол, черен и червен пипер. Накрая се изсипва червеното вино и ястието се оставя да къкри на тих огън за около 40 минути или до готовност на месото. Малко преди да е готова, към кавърмата се добавя доматеното пюре, разбърква се и се оставя за още няколко минути да покъкри. Кавърмата от свинско месо и праз е много вкусна, особено когато е поднесена върху канапе от картофено пюре.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *