HP-p1-728×90 Refan

Какво време ни очаква през август

„Очаква се през август да няма остро нахлуване на студен въздух, както беше през юли. Горещините вече започнаха, но няма да са екстремни.  Към 7-8 август се очаква краткотрайно захлаждане. Температурите ще се понижат с 5 до 8 градуса. Ще има краткотрайни валежи. След това очакваме лятото да продължи своя ход”, каза в предаването „Събуди се” синоптикът Симеон Матев.

Към 11-13 август ще захладне и ще се очаква период с превалявания. Август ще следва тази линия на променливо време, но ще има изглаждане на температурните амплитуди“.

По думите му бурите, които връхлетяха Гърция и Турция през юли се нетипични за тези части на Европа.

„В Гърция времето през август ще бъде сухо. Температурите в региона ще бъдат с 1-2 градуса над обичайните. Очакванията са по-често те да са над 30 градуса. Валежите ще бъдат по-малко”, заяви още Матев.

„Промените в температурите се отразяват на сърдечно-съдовата система. Ефектите на студа не са толкова бързи, колкото тези при топло време”, заяви кардиологът доц. Яна Симова.

Експертът посъветва да има климатизация – да няма рязка смята в температурата, да пием течности, да се обличаме леко, да избягваме физическа натовареност, както и да се използват слънчеви протектори.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *