Какво става, когато пуснеш черен пипер в чашка с вода

Да, определено трябва да опитате този прост трик.

И повярвайте ми ще бъдете изумени от резултатите. Много хора по света пият тази смес за лечение и профилактика на много различни проблеми. Как да го използвате – много е просто.

Просто трябва да добавите 2 с.л. зърна черен пипер в чаша с вода, оставете да се вари в продължение на 3-4 минути. След това махнете от котлона, прецедете и пийте течността, докато е още топла.

Няколко думи за черния пипер – остра люта подправка с множество ползи за здравето. В действителност, тя се използва широко в аюрведическата медицина.Тази подправка има активен компонент, наречен пиперин, който придава на черния пипер характерния вкус.

Освен това съдържа желязо, калий, калций, магнезий, манган, цинк, хром, витамини А и С и други хранителни вещества.

Много експерти по целия свят твърдят, че пиперинът в черен пипер увеличава био наличността на различни хранителни вещества като витамини А и С, селен, бета-каротин и други, като по този начин подобряване цялостното ви здраве.

Био наличността се отнася до количеството на хранително вещество или добавка, която се абсорбира от тялото, пише lekuvai.bg. Вие също трябва да знаете, че тази мощна подправка стимулира вкусовите рецептори и повишава секрецията на солна киселина в стомаха, което от своя страна подпомага правилното храносмилане.

Интересното е, че повечето храносмилателни проблеми са причинени от липсата на солна киселина вместо излишните количества от него. Направени скоро лабораторни изследвания и компютърни модели доказали, че съдържащия се в пипера пиперин, блокира формирането на нови мастни клетки на генетично ниво.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *