Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Картофена салата

Необходими съставки:

картофи

500 грама

лук

1 глава

магданоз

1/2 връзка

лимонов сок

1 супена лъжица

зехтин

2 супени лъжици

Рецептата:

Картофената салата е едно от тези ястия, за които без да се замислим може да употребим израза „класическо българско ястие”. Освен класическо ястие, картофената салата може да се нарече и универсално ястие, тъй като картофена салата се сервира, както като гарнитура, така и като основно ястие. Печено пиле с картофена салата, кюфтета с картофена салата, пържоли с картофена салата, картофена салата с картофена салата…

Първата стъпка от рецептата за класическа салата е сваряването на картофите. Измивате добре картофите и без да ги белите ги слагате в тенджера и наливате вода. Водата трябва да покрива картофите. Слагате картофите на котлона и ги варите докато може да забиете вилица в тях. След като картофите са сварени и леко поизстинали ги обелвате и нарязвате на едри парчета.

Нарязвате лука / праза на ситно, нарязвате и магданоза и ги добавяте към картофите. Добавяте сол, зехтин и лимонов сок и разбърквате добре. Може да замените лимоновия сок с обикновен или балсамов оцет.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *